Finse gewoontes
Moi moi,
Ik ben in m'n schrijven, dus ik wil jullie wel eens wat weetjes meedelen over de Finnen...
- Naar aanleiding van ons eindwerk, ben ik geïnteresseerd in het gebruik van handalcohol. Ik moet zeggen: de Finnen zijn propere mensen. Op de tafels van het studentenrestaurant staat permanent een
bus handalcohol.
De handalcohol is hier wel iets anders dan in België. Er wordt meer glycerine toegevoegd, zo is ze dikker. Als je de Finse bevolking wat begint te kennen is de reden nogal voor de hand liggend. De
cijfers van alcoholisme liggen het hoogst in Finland. En misschien zullen jullie dit niet geloven MAAR Finnen dronken vroeger handalcohol bij gebrek aan beter. Door het toevoegen van glycerine is
de culinaire waarde van handontsmetting verminderd. Jammer voor de Finnen.
- Finnen zijn heel gereserveerde mensen. Soms tot op het asociale toe. Aan de bushalte hou je best twee meter afstand van elke mens in de nabije omgeving. Een hand geven kan, maar best met gestrekte arm, zo kom je niet te dicht in hun persoonlijke ruimte. Voor ons is dit een beetje raar, maar het heeft ook z'n voordelen. De erasmusstudenten (en lichamelijke Spanjaarden) haal je er namelijk direct uit.
- Melk is goed voor elk. En zeker in Finland. Hier drinken ze bij alles melk. Bij het middagmaal, tijdens het uitgaan, melk met alcohol, ... Osteoporose krijgt hier geen kans.
- Je hebt een identiteitskaart nodig om binnen te mogen in een café. Onder 20 jaar kom je niet binnen. Zo zijn er dus vele jongeren met fake-ID's. Ook in de Alco-shop (de enige winkels die alcohol mogen verkopen) moet je telkens je ID voorleggen
- Als iemand op straat naar je lacht mag je ervan uitgaan dat:
o Hij dronken is
o Krankzinnig is
o Toerist is
- Stilte is leuk
- Een slechte gewoonte om ‘modieus te laat te komen' is onaanvaardbaar. Finnen zijn heel strikt. Alles is tot in de puntjes geregeld. Zelfs in de cafetaria loopt alles vlot. Iedereen staat mooi in het rijtje: drummen bestaat hier niet. Als je ziet dat er messen tekort zijn, dan ga je die halen. KHBO kan er nog iets van leren.
Finland is dus iets speciaals. Hun speciale gewoontes maken mijn verblijf dan ook enorm boeiend.
Gisteren en vandaag hadden wij -erasmussers- examens. Dit om te zien of we wel ‘betrouwbaar' genoeg zijn om in de praktijk te staan. Examen medisch rekenen en ook reanimatietechnieken. Ik moet zeggen: hun reanimatie-uitrusting is op en top. Je reanimeert op een pop, welke verbonden is met een computer. Terwijl je reanimeert geeft de computer aanwijzingen: ‘you're pushing too hard', ‘excellent', ‘give the heart more space', ‘use your whole weight', ... Zo merkten we dat reanimeren helemaal niet zo simpel is. Zeker het ventileren is niet van de poes. Jammer dat we in België geen zo'n pop hebben! Want leerrijk is het zeker.
Zo, ik zal beginnen aan chocomousse op Belgische wijze, want vanavond is het hier carnaval en iedere genodigde maakt een typisch gerecht klaar.
Heippä!
Emmy
Ohja voor de geïnteresseerden:
- Finse jongens zouden mooi kunnen zijn. Dit zijn ze helaas niet, want ze piercen hun gezicht vol en laten hun baard groeien. Maar misschien is dit wel om de strenge winters door te komen. Kunnen ze altijd wat etensresten uit hun baardje plukken.
Mmm, chocomousse of Fiense wijze ! ;)
Die gewoonte van de melk bij het avont eten ken ik. Echte hollander!!!!!
Zo te horen zijn de finse mannen niet het mooiste ras dat er is.
xxx manon
Hallo Emmy,
Ik krijg hoe langer hoe meer de indruk dat 3 maanden
nog te kort zullen zijn ... om alles wat je ervaart , beleeft , geniet , écht goed te kunnen plaatsen !!
Waw, wat een sfeer daar , en wat 'n raar volk toch die Finnen ( in feite goed voor ons hier : je achterblijvende familie : we zijn al zeker dat je toch niet gepierced zal terugkomen ( mm.. stille hoop dan toch).. maar nu serieus , ik wens jou en je vrienden alle goeds toe.'t is gewoon heerlijk om van jouw reisverhalen verder te mogen snoepen , dus doe zo voort !
Een hele warme knuffel ( heb juist gezien dat het daar - 12 gr is) en dikke zoen !
T.francine
Emmy, katso sinun postissa. Lähetin kirjeen kuvia
Iets tegen mannen met ne baard misschiens? :p
By the way, echt leuk om uw vertellingen eens te lezen. Met dak daar vanaf zondag ook al zal zitten.
Jij weet echt niet waar je het over hebt hé domme tering hoer, ik weet niet wa voor drugs jij hebt genomen maar niks hier klopt domme autist, alles uit je duim gezogen jij. Domme kk racist
Die aller laatste reactie gaat ver buiten de mand en internet regels, deze zullen wij moeten verwijderen en de grbuiker moeten schorsen van deze site. Kk finland
Jou dikke moeder valt door de mand hyena kanker domme Belgen allee zeg
Krijg nou een stoofvleesje met frietjes
Ik krijg een harde van kk geile finne
Jij krijgt een harde van je eigen vader hoerendochter
Van jou finse moeder finsezoon
Ja je moeder ook. Weet niet wat dit voor onzin is dat hier geschreven wordt maar misschien moet je niet zoveel paddo's eten. Gek.
Dus dan zijn finsen toch wel knap ik wou al zeggen. Maar hetzelfde kunnen we nie bepaald zeggen van de Belgen lelijke kanker mafkezen met hun kappers die m kk hard Spacen blijkbaar en skinnyjeans bij jongens blijkbaar mooi is. Das vast zodat mensen als jij een beetje mannenkontjes kunnen scannen of wat eh kanker nageboorte
Maarja ik ben geen belg dus dat scheel zotte teef
Zozo nationalistische Finnen hier, maar ik weet zeker dat ze waarschijnlijk gewoon in Nederland geboren zijn en er verder maximaal 1x per jaar te komen. Als Nederlandse Fin moet ik toch wel degelijk Emmy hier mijn gelijk geven dat Finnen een vrij asociaal volk zijn. En die zatlappen zijn ook nog is elke dag dronken. Heb je ook niks aan.
Heb je nog iets te zeggen voordat jou vader in je bek klaarkomt internetgangster
Nou Joris ik zal je zeggen dat ik 100% Fins ben, je mag gelijk hebben in het feit dat ze over het algemeen koud zijn tegen onbekenden maar kijk wat hier allemaal staat man
Wat internetgangster, ik heb jou stad al getraceert volgende week gaan wij vechte kk fin
Kom met heel je groepje eindhoven welkom
Jaja ze overdrijven hier wel maar ik weet wel dat sinds ik in Februari 2004 naar Finland verhuisd ben, er al 2x bij me is ingebroken en ben 4x beroofd op straat. Als je dat met mijn 20 jaar die ik in Nederland gewoond hebt vergelijkt, waar nog nooit iets van mij gestolen is, ik wel moet zeggen dat Finnen soms wel echt asociale geldwolven zijn. Niet allemaal uiteraard, de rest zijn dronken ratten die leven in de nacht.
Wat volgende week stap morgen in de trein dan
Dat kan ik me moeilijk voorstellen , heel mijn familie woont er al heel an leven, ik 7 jaar maar zulke dingen hoor ik niet
Dan kan ik hieruit concluderen dat jou familie een stel dronken ratten zijn? Of geldwolven?
Totaal niet. Professors dokters noem maar op. Niet van die dronkelappen die je in Helsinki savonds inderdaad wel tegenkomt.
En waar concludeer jij dat dan weer uit man autist
Als je niet bij de elite hoort hoor je bij de massa, de massa is een groep geldwolven en dronken ratten. Ik vind het overigens ook onnodig om me meteen uit te maken voor autist, autisme is een beperking is sociale interactie, misschien zijn alle Finnen wel autistisch zou zomaar kunnen..
Dh hounje kk bek over finland eh matie ik maak jou kapot he meer bitches meer bomen dus je kk bek houden.
De Finnen zijn ridderlijk geslagen en hebben zich ingezet tot oveheersing van de wettenlijken orde van de regering en het openbaar ministerie ter bewijzing van de terminalen gelegenheden, hierbij komt ook nog dat Finland een land is waar veel mogelijkheden zijn en er mogelijkheden worden verstrekt. De reactie hierop is dat Finland goed is met technische ondernemingsverzekeringen en hebben zich vooral gericht op de inlichting voor kindere over soa's. Daarbij hebben ze het ook over Finse wortelstamp en Finse visspecerijen.
Ohja want Nederland is echt niet vernoemd als autistenepicentrum van de wereld... Ik mag jou noemen hoe ik wil omdat jij mag concluderen dat mijn familie een stel hyenas zijn
Die mocro snapt m
Helaas voor jou woon ik niet in Nederland, en ehwollahtediemdiemek met jou ga ik niet in discussie.
Je woont niet in Nederland dus je kan geen Nederlander zijn? Verradersmentaliteit aanwezig
Beter integreren misschien word je dan minder gepest daar
Eh kehbe zeg wollah ah matie diemdiekmek kubilai a zemmer ah sahbi ala mocro nigger ah safe.
Geachte heer joris,
Ik weet dat onze gedachtes over de Finse gewoontes verschillen, maar dat betekend nog niet dat we niet kunnen discusseren. In werkelijkheid zijn we even veel waart en is het welzijnfonds goed. In tegenstelling tot Nederland mag je in finland wel met een boerka lopen en bommen gooien. Terwijl de economie erg daalt stijgt de vraag naar verzekeringsmaatschappijen die soas doen. Hierbij constateer ik dat de uitloop van de wederkerende uitvaartcentruns niet goed voorbereid is.
Dit lijkt me wel een leuke uitdaging, zo kansloze fin even wat laten zien! En mijn vrienden hebben er ook zin in dus wees gewaarschuwd skeere kk fin
Ik ben nieuw hier, hallo!
Killahkeezy, killablocka Paris
Is goed kom laten zien
Finland heeft gele boten en havens, daarom zijn ze kk skeer en fins, hola finland
Dikke tits en zuig mijn piemel kk fin
Kanker Finse homo's kanker lijers dikke kanker suomi al die mannen neuken elkaar kanker finnen hoerenzonen.
Kk jode
Finland
Eline wil finse piemels
Finland is skeer en pienels in elines aars
Jou vader wil gehakt
Ik zuig Finse pikkies
Ik heb een boot
Lekkere Finse boys
Eline is fins en zuigt dagelijks piemels en stopt ze in uitlaatgassen en neemt ze anaal en zuIgt ze op
Hou je bek kankernederlanders.
Finland uber alles!!! Heil
Paris hoogvliet
Worlee kehebbe h
Hou je bek kankernederlanders. Finland boven alles. Heil.
Ik woelelle tabna. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
??????? ??????? ???????? ??????? ????????? ??????? ???????? ???????? ????????? ??????? ?
Helsinki nokia, kom me checken in de hood
?
Wolelelekejwjdjsjjsjehehhee
Look at that one
Hou je bek kankerfinnen ik krijg gekke spam godverdomme kankerteven sterf dikke kanker hoeren
Love Finland
Finland (Fins: Suomi), officieel de Republiek Finland, is een land in Noord-Europa met 5.250.275 (2009) inwoners dat tussen Rusland in het oosten, Noorwegen in het noorden en Zweden in het noordwesten ligt. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Ten westen ligt de Botnische Golf en ten zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan – wederom – buurland Zweden ligt.
De hoofdstad is Helsinki. Finland wordt wel 'het land van de duizend meren' genoemd, in werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren.[4] Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes.
De naam Finland heeft de betekenis van veenland, en is zo genoemd vanwege de talrijke hoogvenen. Ook de Finse benaming voor hun land, Suomi, heeft deze betekenis.
Ik lik die bigga finse tepels finland is een mooi land met bomen en haves kanker finland ik lik joden in oekraine dikke bomen en zuurstof
Ik vind het toch zeer spijtig dat dit forum door bepaalde mensen besmet wordt met deze grove taal. Het stelt me teuleur dat ik zoveel werk gestopt heb in deze blog en alsnog zo afgekat wordt. Maar jullie blijven kanker finnen. Finland is boom en baard en al die moeders neuken ezels en bomen. Het enige sociale mens was Eline die me hoofd gaf onder een of andere kanker Finse boom.
Beste emmy,
Ik geef je bij deze helemaal gelijk, kankerfinnen.
Groetjes, Francine Clarysse
Ervaren lid van dit kankerforum
Hoeren
Nou kan ik beter mijn bek dichthouden
Hahaha ik leesr nu hahahgaaggagga.. Vnv opstap eh
Lekker bart
Goedendag,
Sinds er zo veel gescholden wordt op deze blog ben ik bang dat deze blog gesloten moet worden, wij zijn bang dat er zo een vergrootte kans is op internet-racisme wat wij niet willen hebben op onze site'(s).
Ik zal hierbij de eigenaar(esse) aanspreken op het gedrag van de mensen die hierop hebben gereageerd en vragen of zij de blog wil afsluiten.
M.V.G.
Beheer Reisverhaal
John de Cock
Meneer dit besluit vind ik uitermate teleurstellend, wij voerden hier gewoon een nutvolle, maar het belangrijkste, plezierige discussie. Dus bij deze laat ik weten dat ik een klaagmail naar de redactie zal sturen.
MVG
Woelee tabondinmek ??????
Suck my John de cock
MVG,
Zemmers
Geachte heer van den Akker,
Er wordt te veel met de ziekte 'kanker' gescholden en er wordt te veel naar Finnen gescholden wat zeer nationalistisch/discriminatie zou zijn.
Dit is een webpagina waar we het netjes willen houden en onze status hoog willen houden, dit lukt met dit geval dus niet.
Dit is zeer jammer voor Emmy, die deze blog schreef maar het zal moeten gebeuren.
M.V.G.
Beheer Reisverhaal
John de Cock
Jou moeder houd van wentelteefjes in haar klit
http://www.youtube.com/watch?v=B6bFMelJZlw @John
Zo van nederland krijgt nou oorlog met Finland? Gaat toch vis eten man john de cock
Ik kan concluderen uit mijn voorafgaande reactie dat mijn Nederlands niet erg geavanceerd is, omdat het woord 'heel' niet vervolgd kan worden door het woord 'discriminatie'. Ook heeft nationalisme hier geheel niks mee te maken. Deze tekort aan kennis op gebied van Nederlandse taal geeft aan dat ik onofficieel ben en iemand zit gewoon te kutten.
M.V.G
Sowieso Eline
Eline is te dom
MVG
Jenbiyboypeter
Pik jij die john
John de Cock, je maakt een gruwelijke fout, want het woord 'heel' wordt helemaal niet gevolgd door 'discriminatie' in een van deze zinnen... soo fuck yar motherrrrrrrrrrr
ik hou vand piemels in mijn mond stoppen :$
WTF kk kinderen hahahahahhaa
Dat zei ik net hyena
Ik bedoel zeer niet heel Nagga
nuolla kaluni syöpä fin
SKRELLLLLLLLOOOOEEWW
Finsallah
Hoi Emmie.
Ik vind wel dat er heel veel gescholden wordt op deze
Site. Ieder land heeft zijn eigen gewoontes, laten wij dat respecteren.
Kan dit forum niet beter gesloten worden?
Bedankt voor je informatie!
Vr groet Marloes.